Persoonlijke groei Coaching - Kindercoaching

Speltherapie: op een speelse manier omgaan met emoties
Aalsmeer

Speltherapie en kindercoaching met de inzet van de hond: spelenderwijs omgaan met emoties en leren van nieuwe vaardigheden. Soms maken kinderen dingen mee en weten ze niet zo goed hoe ze daar mee om moeten gaan. Ook ouders vinden het soms lastig hoe ze hun kind daarin kunnen ondersteunen. Bij bijvoorbeeld een scheiding of overlijden van een dierbaar iemand. Als ouder heb je het in zo'n situatie ook niet makkelijk. En je wilt je kind helpen, maar hoe? 

Maar ook in de omgang met anderen. Je wilt dat je kind zich veilig voelt op school en een goede aansluiting heeft bij andere kinderen. Maar soms loopt je kind tegen dingen aan. Het voelt zich onzeker, vindt het moeilijk contact te maken met anderen, wordt misschien gepest. Hoe ga je hier mee om? En hoe kan je je kind die sociale vaardigheden leren en dat zelfvertrouwen geven dat hij nodig heeft?

Kinderen vinden het praten met iemand over de dingen die ze meemaken of hoe ze zich voelen vaak lastig. Door op een laagdrempelige manier activiteiten met de hond te doen, leren ze door te doen en het zelf te ervaren. De hond is naast oefenmaatje een knuffelhond die jou altijd begrijpt. Ook als je het even moeilijk hebt. Hij heeft geen oordeel en ziet jou precies zoals je bent. Deze echte aandacht zonder (voor)oordelen is wat kinderen nodig hebben. Op een speelse manier werk je aan thema’s, zoals verlieservaringen, ADHD-problematiek, autisme, onzekerheid, weerbaarheid, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, omgaan met pestgedrag.

 

 

Biografie / Over Nancy Bakker

Mijn naam is Nancy Bakker-Wulms. Ik woon samen met mijn man, twee zoontjes en hond in Aalsmeer. Heel mijn leven heb ik al een passie voor honden. Daarnaast trekt het mij altijd erg aan als ik merk dat anderen niet lekker in hun vel zitten. Daarom heb ik 2016 besloten om, na mijn loopbaan als communicatieadviseur, te gaan doen waar echt mijn passie ligt: namelijk het coachen van mensen samen met mijn hond Fergie. Ik heb de opleiding Dog Assisted Coaching bij Pets4Care gevolgd. En heb een aantal specialisatiemodules gedaan, zoals trauma; rouw, verlies en loslaten; autisme en mindfulness. Ook heb ik in 2017 de Rots en Water training met succes afgerond en ben ik gecertificeerd Rots en Water trainer.

 

 

Coachhond
Nancy Bakker

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.