Welzijn Creativiteit

Schilderijen Flow4Life
Amstelveen

Mijn grootste inspiratie bron in het schilderen is de natuur. Ik kan enorm genieten van wandelen in de natuur en me laten raken en verassen door de eindeloze variatie en schoonheid ervan.

En wat me daarbij ook boeit is dat vormen zich lijken te herhalen in het universum. Wat zich in het groot afspeelt, ontvouwt zich ook in het klein.

Als je satelliet foto’s vanuit de ruimte ziet van bijvoorbeeld de rivierendelta van het amazone gebied met al haar vertakkingen, dan lijkt dit op allerlei vormen die we elders in de natuur ook aantreffen. Bijvoorbeeld de vertakkingen van een boom, de bliksem die zich als fel licht tegen een donkere hemel aftekent. En zelfs de vertakkingen van onze bloedvaten in ons lichaam tot in de kleinste haarvaatjes hebben dezelfde vorm.

Deze principes zijn vaak terug te vinden in mijn doeken, waarbij een beeld dat er mooi uitziet op een afstand ook heel interessant wordt naarmate je dichterbij komt en alle details zichtbaar worden.

Om dit te bewerkstelligen werk ik daarom heel graag met een palet mes. Omdat hiermee patronen ontstaan die onverwacht tevoorschijn komen en lijken op patronen in de natuur en de kosmos. Met een palet mes kan ik het schilderproces alleen voor een deel sturen, en is het steeds weer een verrassing wat er tevoorschijn komt. Dit proces nodigt me uit om eerder te volgen dan te sturen aan wat zich aan me wil openbaren en geeft de verf de kans haar eigen gang te gaan.

 

Biografie / Over Marcella Iedema

Ik heet Marcella Iedema en ben geboren in 1961 in Ede. Naast  counselling en Psychosociale Therapie is schilderen mijn passie. Als je mijn schilderijen wilt bekijken neem dan gerust een kijkje in de online galerie marcellaspaintings.

 

Vanuit een sterk verlangen om mijn kennis en inzichten te delen over de diepere essentie van ons leven wilde ik mij scholen in het begeleiden van anderen. In 2009 heb ik een opleiding als register counseller afgerond en mij gespecialiseerd in Geweldloze Communicatie. Omdat onze meest diep gewortelde patronen zijn terug te voeren zijn naar onze jeugd en opvoeding ben ik me verder gaan scholen bij het Boswijk instituut in psychosociale- en transpersoonlijke therapie. Omdat zij ervan uitgaan dat al onze ervaringen liggen opgeslagen in ons lichaamsbewustzijn en zo een bron van kennis en wijsheid vormt, neemt het lichaamsgericht werken een belangrijke plaats in. Eind 2018 heb ik deze 3,5 jarige opleiding afgerond.

Flow4Life
Marcella Iedema

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.