Gezondheid Ademtherapie

Buteyko en Oxygen Advantage Ademhalingstherapie
Huis ter Heide

We kunnen weken zonder voedsel, dagen zonder drinken, maar slechts enkele minuten zonder adem halen. Toch is de ademhaling in de huidige samenleving een onderbelicht deel van ieders gezondheid. We weten dat gezond eten en regelmatig bewegen goed voor ons is, maar aan de basis van gezondheid staat een rustige ademhaling.

Door vele factoren in onze leefstijl (verkeerde voeding, alcohol, stress, weinig bewegen etc.) is ons ademhalingscentrum ontregelt en ademen we te veel en te diep. Dit noemen we ook wel chronische hyperventilatie; ademen alsof je met 15 km per uur tegen de wind in fietst, terwijl je achter je laptop of op de bank zit.

Je kunt je voorstellen wat dit met je lichaam doet; je wordt doodmoe en je lichaam komt niet toe aan herstel, waardoor vele processen in je lichaam niet goed verlopen met (soms vage) klachten tot gevolg. Denk bijvoorbeeld aan darmproblemen, hartkloppingen, astma, bronchitis, slecht slapen, snurken, longemfyseem, allergieƫn, eczeem, hooikoorts, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, slaapapneu, hyperventilatie- en paniekaanvallen, stress en allerlei soms vage hyperventilatiesymptomen.

Door middel van ademhalingsoefeningen ontwikkeld door Konstantin Buteyko, kun je je ademhalingscentrum resetten waardoor klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Ook kun je je sportprestaties verbeteren door speciale ademhalingsoefeningen voor sporters. Door het simuleren van hoogte stages, maakt het lichaam epo aan en daardoor worden nieuwe bloedcellen aangemaakt in je ruggemerg. Dit verhoogt de zuurstofdragendecapaciteit van je bloed, met betere sportprestaties tot gevolg. Ook wordt wedstrijdspanning verminderd en kun je je focus vergroten. Deze methode staat bekend als Oxygend Advantage.

Biografie / Over Inge Bosma

Mijn naam is Inge Bosma. Naast Buteyko Ademtherapeut en Oxygen Advantage Instructeur ben ik HR Manager en kom ik veel mensen tegen met klachten (zoals slecht slapen, stress, slaapapneu, hoge bloeddruk, hooikoorts, migraine en chronische vermoeidheid) waarvoor de medische wereld vaak geen doeltreffende behandeling kent. De symptomen worden weliswaar bestreden met medicijnen, maar de oorzaak blijft onderbelicht.

Toen ik in aanraking kwam met de Buteyko Methode wist ik dat dit de oplossing zou kunnen zijn voor vele van deze klachten. Een rustige ademhaling kan je helpen bij het verbeteren van je algemene gezondheid en het verminderen van je medicijngebruik. Daarnaast verbetert het je (sport-)prestaties en focus.

Ik ben opgeleid door de Buteyko Academie, de eerste Buteyko opleiding in Nederland die inmiddels meer dan 80 Nederlandse en Belgische Buteyko Therapeuten heeft opgeleid.

Daarnaast ben ik opgeleid tot Oxygen Advantage instructeur en werk ik met sporters. Sporters die geveld worden door of gevoelig zijn voor blessures of overtraind zijn en sporters die hun sportprestaties nog verder willen verbeteren zonder hun trainingsintensiteit op te voeren.

Goede voeding ondersteunt een gezonde ademhaling. Daarom ben ik ook opgeleid tot Orthomoleculair voedingsadviseur en is voeding een belangrijk onderdeel van mijn cursus en adviezen.

Intens Gezond
Inge Bosma

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: