Gezondheid Osteopathie

Vermoeidheid aanpakken en vitaler leven
Amersfoort

Een nieuwe weg

Boomkracht is speciaal opgezet voor mensen die meer willen halen uit hun leven. Je bent het zat om te horen dat je er maar mee moeten leven, dat je een somatisch onvoldoende verklaarde klacht (S.O.L.K.) hebt of dat het psychisch is.

Je wil geen symptoomonderdrukking, maar je wil de weg weer terugvinden naar gezondheid en vitaliteit.

 

John beschikt over een grote gereedschapskist vol met tools om je te helpen. Bij de intake gebruikt John een uitgebreide vragenlijst om te achterhalen waar de mogelijke problemen vandaan komen. Bij het eerste consult wordt dit nader uitgediept.

Het lichamelijk onderzoek

Bij het lichamelijk onderzoek worden ook veel spanningen in het lichaam opgespoord. Vastzittende wervels, stijve spieren en bindweefsel, roodheid, vlekken op de huid, littekens: het kunnen allemaal wegwijzers zijn. Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals verdere vragenlijsten, bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek e.d.

Vanuit de manuele geneeswijzen en osteopathie gebruikt hij een breed repertoire aan manuele (be)handelingen. Dit kan gaan van heel lichte cranio-sacrale technieken tot mobilisaties, manipulaties en stevige bindweefseltechnieken. Met sommige technieken bereik je een veel sneller resultaat. Maar er zijn ook mensen die niet gemanipuleerd willen worden en kiezen voor zachtere technieken. Daar heeft John ook de technieken voor in huis.

Andere werkwijzen en technieken

John is een arts die primair zoekt hoe hij de gezondheid en vitaliteit van mensen kan verbeteren. In zijn praktijk schrijft hij geen farmaceutische middelen voor. Het enige chemisch middel dat hij gebruikt is procaïne. Een heel veilig middel met weinig bijwerkingen die toegepast wordt in de Neuraaltherapie. Hij adviseert wel over voeding, supplementen en geneeskrachtige planten. Met natuurlijke middelen kun je in veel gevallen al grote stappen maken, zeker als je dit combineert met andere behandelmogelikheden.

Hoofdingangen voor behandeling zijn:

 • Algemene Geneeskunde
 • Natuurgeneeskunde
 • Osteopathie
 • Neuraaltherapie
 • Fasciale technieken
 • EFT, emotional freedom technique
 • EMDR: Eye movement desensitization and reprocessing
 • Hartcoherentie
 • Audiovisuele entrainment
 • Ademtraining
 • TRE: trauma releasing exercises
 • De Wim Hof Methode
 • Forbrain trainingen
 • De Sedona methode
 • Leefstijl

Verder is het belangrijk om te kijken hoe je je levensstijl kunt aanpassen. Voeding, dag/nacht ritme, slaap, lichtblootstelling, ontspanning, werk, plezier, hobbies, sporten, mindset: je kunt aan veel schakelaars draaien om alles te optimaliseren.

John zal gerichte adviezen en begeleiding geven. Voor concrete voedingsadviezen werkt hij samen met een voedingscoach die workshops geeft om mensen anders te leren koken, maar die ook persoonlijke adviezen geeft bij bepaalde voedingsintoleranties of dieetwensen.

Biografie / Over John van der Woude

Mijn naam is John van der Woude. Als Integraal arts, Osteopaat en Wim Hof instructeur zoek ik steeds naar nieuwe mogelijkheden om cliënten en patiënten te adviseren en te behandelen om zo hun gezondheid te optimaliseren. Coaching, manuele behandelingen, lifestyleadvies, Ademtraining, EFT, EMDR, hartcoherentie zijn onder andere methoden die ik toepas. Mijn website heb ik boomkracht genoemd en het staat voor energie, vitaliteit en het vermogen om te groeien en te ontwikkelen.

Artsenpraktijk van der Woude
John van der Woude

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: