Persoonlijke groei Yoga

Yogafilosofie
Amersfoort

Liefde voor kennis & inzicht

Ik heb altijd al een grote voorliefde gehad voor hoogwaardige kennis! En veel verschillende stromingen bestudeerd en veel gelezen. Westerse esoterie, Sufisme, Bhoeddisme en vooral Hindoeïsme. De Indiase klassieke literatuur resoneert nog het meest met mij.

Ik ben er zo ongelooflijk bevlogen over, dat ik met iedereen zou willen delen hoe geweldig het is om momenten van inzicht te ervaren. Want kennis opdoen in deze zin is niet een mentale activiteit. Je ervaart hoe je opeens 'door iets heen kan kijken', de betekenis dringt tot diep in je wezen door en er trekt een gevoel van verrukking om dit nieuwe inzicht door je heen.

Klassieke Indiase teksten - yoga sutra's

In verschillende yoga sutra’s wordt een scherp inzicht geboden in de achterliggende filosofie en het eigenlijke doel van yoga, de eenwording met het Absoluut Bewustzijn.

Bijvoorbeeld de bekende Yoga Sūtra’s van Patañjali over het beheersing en transformatie van bewustzijn, de Bhakti Sūtra van Narada over de yoga van éénwording door liefde, of de Siva Sūtra die het pad van ‘ontvouwen’ van bewustzijn beschrijft.

Lessen & thema-avonden

Deze prachtige teksten verdienen het om te worden bestudeerd. Het inzicht dat in jezelf ontstaat als je daarmee bezig bent is echt verrukkelijk en verrijkend en doet je als vanzelf verlangen naar meer. Je ervaart hoe de diepe kennis je raakt en je inzicht vergroot.

De lessen, thema-avonden en workshops zijn geschikt voor iedereen die verdieping zoekt. Voor geïnteresseerden, yoga beoefenaars vooral ook yoga-docenten!

Yogafilosofie & Zelftransformatie
José van der Loop

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: