Persoonlijke groei Centra voor Bewustwording

Vragend Wijs
Amersfoort

Bij Vragend Wijs staat het beoefenen van de filosofie centraal: het filosoferen. Anderen noemen dit ook wel eens praktische filosofie. Om juist het actieve te benadrukken gebruik ik liever het werkwoord: filosoferen. Filosofie heeft voor sommigen een stoffig imago, maar door het te doen zul je merken dat filosoferen juist stof doet opwaaien en een frisse wind door je hoofd laat waaien.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te filosoferen bij Vragend Wijs. In het openbaar, in een besloten groep of toch liever een echte dialoog? Om te kunnen filosoferen zijn er eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig: rust, tijd en de instelling om je eigen gedachten te "testen" bij de andere deelnemers van het onderzoek. Het resultaat is dat je na afloop van een of meer van dergelijke gesprekken beter in staat bent om je eigen gedachten te verwoorden, die ideeën ook beter kunt plaatsen en de denkfouten van anderen leert doorzien.

Als filosoof bij Vragend Wijs hanteer ik de Socratische Methode om de gesprekken te voeren. Dat is een beproefde manier van filosoferen in een groep. Daarnaast voer ik ook individuele gesprekken om samen met jou jouw vraag of probleem te verhelderen.

Vragend Wijs
Bart Mutsaers

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.