Welzijn Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Chi Neng Qigong - Balans van body & mind
Leusden

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die een positief effect heeft op je vitaliteit en gezondheid. De langzame eenvoudige oefeningen zijn door jong en oud aan te leren.

De fysieke bewegingen zijn mild rekkende, licht strekkende bewegingen in het lichaam. Hierdoor worden spieren en pezen ontspannen en verlengd. Alle ondersteunde weefsels, de huid, de bloedvaten, de meridianen en de organen worden ritmisch bewogen en gemasseerd. De bloedstroom en de lymfestroom worden hiermee ondersteund en geharmoniseerd, evenals de Qi stroom in de meridianen. De Chinese overheid heeft van de elf onderzochte Qigong vormen, Zhineng Qigong als best helende vorm erkend.

Door het beoefenen van Chi Neng Qigong ondersteun je je gezondheid onder meer bij:

  • Slaapproblemen, 
  • Reumatische klachten, 
  • Nek-,rug- en schouderklachten, 
  • Hartklachten, Stressklachten

Chi Neng Qigong verenigt lichaam, geest en energie. Chi Neng Qigong ziet de mens als een eenheid die een harmonieus geheel vormt met de omgeving. 

De kracht van Chi Neng Qigong ligt in de relatief eenvoudige oefeningen voor een sterk, krachtig en flexibel lichaam. Ze richt zich op de mogelijkheid om de eigen qi (energie) te beheersen. Met de oefeningen vergroten we de energie in het lichaam en geest.

√Čn Chi Neng Qi Gong doet meer dan alleen voor het lichaam zorgen. Ze leert je evenwichtiger om te gaan met emoties, geeft zelfinzicht, bewustzijn en brengt harmonie in je leven.

Chi Neng Qigong geeft verdieping in je persoonlijke ontwikkeling

Interesse? Geef je op voor een proefles of basiscursus!. 
Zie ook mijn website

 

Puur Vitabalans
Jolanda Bast

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.