Duurzaamheid Verhuur Accommodaties

Ruime groepsaccomodatie met slaapgelegenheid
Winterswijk Kotten

De zeer duurzaam tot groepsaccomodatie verbouwde Achterhoekse 'Schoppe' leent zich heel goed voor groepssessies en groepstrainingen.

Het binnenklimaat is optimaal (CO2 gestuurd) geventileerd en zeer stil.

Er is ruim plaats voor een yoga-groep met 12 matjes of voor een frontaal gegeven cursus voor 25 deelnemers.

Beamer met scherm, wifi en een ruime aangrenzende keuken.

Houd je van een comfortabel en stil vakantieplekje, lekker op jezelf of met z'n tweeen? Huur dan een weekend, midweek of een week deze groepsaccomodatie.

Biografie / Over Gea Boessenkool

Gea Boessenkool en Jan-Willem van de Velde hebben in 2007 boerderij 'de Stegge' gekocht met een stuk grond van 2 hectare eromheen. Hier hebben zij de Praktijkschool voor Duurzaamheid opgericht. Deze Praktijkschool wil mensen inspireren tot een duurzame leefstijl. Alles op het terrein van de boerderij staat in dienst van educatie rondom duurzaam en gezond leven. Er zijn diverse voorbeelden van duurzame teeltwijzen, installaties en bouwwerken. Op de boerderij werken vrijwilligers en WWOOF-ers mee en leren in de praktijk van alledag hoe duurzaam leven er uit ziet.

Ons werk wordt gevoed vanuit 'deep ecology', een filosofie die je op dieper niveau verbindt met de natuur. Onze educatie is gericht op kinderen en volwassenen, particulieren en bedrijven. Wij organiseren trainingen, cursussen, workshops en rondleidingen over integrale duurzaamheid. In Den Haag hebben wij in 1993 stichting Aarde-Werk opgericht die sindsdien cursussen over duurzaam leven geeft aan vooral allochtone vrouwen. Duurzaamheid krijgt op 'de Stege' gestalte in het ontwerp van het terrein, gebaseerd op de uitgangspunten van permacultuur, waaronder het werken in natuurlijke kringlopen en met blijvend beschikbare energiebronnen. Op de es is een polycultuur van graan, fruit en noten gecreeerd. Verder is er een voedselbos aangelegd en is de wei verrijkt met twee paddenpoelen ten behoeve van een grotere biodiversiteit.

In het cursus- en trainingsaanbod staat de eigen verbinding met de natuur centraal. Deze biedt een blijvende bron van inspiratie voor een leven in harmonie met de omringende wereld, bestaande uit bomen, planten, insecten, bodemorganismen, water, wind, zon en lucht.

Aarde-Werk de Stegge Praktijkschool voor Duurzaamheid
Gea Boessenkool

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.