Persoonlijke groei Coaching - Diverse Coaching

Seybelt Paardencoaching
Winterswijk-kotten

Het scherpe waarnemingsvermogen van het paard, gericht op lichaamstaal, gebruiken we om met mensen te reflecteren op thema’s als leiderschap, samenwerking en communicatie.

Het paard is de coach en de deelnemer hoeft alleen de signalen op te vangen om inzicht in zichzelf te krijgen. Dit gebeurt met de deelnemer in een afgezette ruimte (ring of roundpen) en een paard.

Door (eventueel) een eenvoudige opdracht uit te voeren vind de deelnemer uit over welke kwaliteiten zij beschikken of blokkades zij aanlopen en worden vaak onbewuste patronen zichtbaar en voelbaar gemaakt. De paardencoach begeleidt dit proces en vertaalt wat het paard laat zien.

In contact met het paard wordt al snel duidelijk hoe het gaat en daarnaast ontdekken deelnemers hoe het anders kan en mag dit direct geoefend worden op het paard. Een andere werkwijze, nieuwe vaardigheid of andere houding, het paard reageert hier altijd direct op. Een paard is altijd in het hier en nu en zonder oordeel naar de ander. Dit maakt paarden zeer geschikte sparringpartners in het leerproces.

Een sessie paardencoaching of spiegelen met paarden duurt ongeveer anderhalf uur. Dit kan korter of langer zijn. Voor de deelnemer met het paard in de ring gaat is er een kort gesprek met uitleg en een korte intake over je vraag of thema. Behalve individueel is het ook mogelijk om een bedrijfstraining of teambuilding met de paarden te organiseren op ons erf, eventueel compleet verzorgd met maaltijden en overnachting. 

Welkom!

Seybelt Paardencoaching
Christa Aarnink

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.