Persoonlijke groei Kindertherapie

Thembiland therapie-, leer- en zorgboerderij
Zelhem

Ben je op zoek naar ondersteuning die verder kijkt dan alleen je beperking en onmogelijkheden? Dan ben je op je plek bij Thembiland.

Thembiland is een jonge en vriendelijke organisatie, die zich onderscheidt door (specialistische) pedagogische begeleiding op maat te bieden aan kinderen, jongeren en volwassen in de natuur met behulp van paarden. Gelegen op een prachtige plek omringd door bossen in een beschermde huiselijke omgeving.

Thembiland kijkt naar de mens als geheel. Er wordt vanuit het totale mensbeeld gewerkt en vanuit hier gewerkt naar oplossingen, die ieder mens zelf in zich heeft. Zo kijken we naar het cognitieve, emotionele, sociaal en lichamelijk functioneren en de verhouding met het systeem. We geloven in ieder zijn eigen kracht en talenten en we geloven in de meerwaarde van het samenbrengen van mens en dier in de natuur.

In de begeleiding en cursussen wordt binnen Thembiland gewerkt met paarden. Dit wordt gedaan middels diverse werk- en spelvormen. Er wordt niet alleen op het paard gewerkt, maar ook rondom het paard. 

Als kuddedier met grote intelligentie, beschikt het paard over uitzonderlijke sociale vaardigheden. Een paard accepteert je zoals je bent. Er kan met hen op een laagdrempelige manier contact worden gemaakt, waardoor er een vertrouwde grond ontstaat.

Hierdoor kunnen makkelijker grenzen worden verlegd en succeservaringen worden opgedaan. Het paard motiveert om nieuw gedrag uit te proberen en nieuwe vaardigheden en oplossingen te ontdekken voor situaties.

Biografie / Over Arundatti van de Velde

Arundatti van de Velde is haar hele leven al werkzaam in de hulpverlening als begeleider en maatschappelijk werker voor kinderen en volwassenen met een beperking (verstandelijke beperking, autisme, ADHD).

Paarden vormen een rode draad door haar leven. Op zeven jarige leeftijd begonnen met paardrijden. Daarna waren paarden niet meer weg te denken en kreeg zij haar eigen paarden. Na jarenlang op wedstrijdniveau dressuur met haar paarden te hebben gereden kon zij zich niet meer vinden in de wereld van competitie en voor haar onnatuurlijk omgaan met paarden.

Daarnaast werd de drang om te reizen en het leven verder te ontdekken steeds groter. Zo heeft zij vele reizen gemaakt naar Afrika en India en is zij op 23 jarige leeftijd in aanraking gekomen met meditatie en heeft zij haar spiritueel leraar Jivanjili ontmoet.

Geïnspireerd door haar wijsheid heeft Arundatti op een van haar reizen met Jivanjili in Zuid Afrika opnieuw de paarden in ontmoet. Daar is de droom om het werken met paarden en mensen te combineren ontstaan. Zo is Arundatti in 2016 gestart met de opleiding Equine Assisted Therapy (EAT) en met de afronding hiervan in 2017 en de verhuizing naar landgoed Satya-Loka in de Achterhoek is de droom om het werken met paarden en het ondersteunen van mensen uitgekomen.

Thembiland
Arundatti van de Velde

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.