Duurzaamheid Eten & Drinken

Moesgaard, theetuin en Landwinkel Landgoed Verwolde
Laren Gld

Rondom Het Tuinmanshuis van Landgoed Verwolde in Laren Gld. vind je een landgoedwinkel, theetuin, moesgaard én bloementuin. Vrijwilligers hebben dit alles, onder leiding van Julie van der Borch van Verwolde, tot stand gebracht. Met zijn allen willen zij de bezoeker kennis laten maken met de prachtige natuur op het landgoed, inclusief De Dikke Boom (de dikste eik van Nederland).

De producten uit de Moesgaard verkoopt Julie in de sfeervolle landgoedwinkel. Daarnaast zijn er allerlei originele cadeau-artikelen te verkrijgen die een link hebben met het buitenleven.

In de Theetuin kun je genieten van koffie, thee en wat lekkers. Naast de Landgoedwinkel bevindt zich de Deel waar je met minder mooi weer terecht kunt. Deze is in 2017 geheel verbouwd en ingericht tot een royale, sfeervolle en multifunctionele ruimte. Hier vinden inmiddels - goed bezochte – evenementen plaats, zoals lunches, diners, workshops, vergaderingen en familiebijeenkomsten.

De Moesgaard van Verwolde is in betrekkelijk korte tijd uitgegroeid tot een gewilde pleisterplaats voor bezoekers die oog hebben voor de natuur en willen genieten van eerlijke en smaakvolle producten.

De landgoedwinkel en moesgaard zijn van 1 april tot 1 november geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 tot 16.30 uur. Tevens open op beide Paas- en Pinksterdagen.

Biografie / Over Julie van der Borch

Julie van der Borch groeide op op landgoed Verwolde in Laren, familiebezit sinds 1776. Met haar ouders, broer en zus, genoot ze van de vrijheid en de ruimte.

Maar het beheer van een landhuis en vijfhonderd hectare grond is een zware belasting voor particulieren. Na precies 200 jaar, droeg Julie’s vader het landgoed in 1976 over aan de stichting ‘Geldersch Landschap en Kasteelen’, voor het symbolische bedrag van een gulden. De familie verhuisde naar het Jagershuis op het landgoed. Julie’s vader bleef het landgoed beheren, tot zijn overlijden in 2008.

Op haar zeventiende vertrok Julie van het landgoed. Ze woonde overal en nergens, met in haar achterhoofd het besef dat ze ooit weer terug zou keren. De terugkeer op het landgoed in 2008 voelde als thuiskomen, maar tegelijkertijd voelde zij de zware verantwoordelijkheid voor het beheer van haar gedeelte van het landgoed.

Sinds 2008 is zij beheerder van een deel van het landgoed. Samen met vrijwilligers zorgt ze dat het leven op het landgoed een feestje is – niet meer alleen voor haar familie, maar voor iedereen die de het landgoed, de Moesgaard en Theetuin komt bezoeken. Samenwerken met enthousiaste vrijwilligers bracht lucht en verlichtte de taken.

Landgoed Verwolde/ Moesgaard & Landgoedwinkel Verwolde
Julie van der Borch

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: