Gezondheid Stressmanagement

Stress de baas?!
Winterswijk

Stress is een overlevingsmechanisme en is op zich niet slecht. Het wordt anders als de stress te lang doorgaat of zelfs helemaal niet meer stopt. Dan gaat je lichaam daarop reageren met klachten. Veel voorkomende klachten zijn: vermoeidheid, hoofdpijn, kort lontje, concentratieproblemen, angst/paniekklachten, depressiviteit en slecht slapen.

Bij mij kun je terecht voor individuele coaching of een training. In de training leer je wat stress is en wat je alarmsignalen zijn. Je leert je eigen stresspatroon herkennen en krijgt handvaten hoe dit te stoppen. Doordat je inzicht krijgt in hoe stress bij jou opgewekt wordt, heb je de keus dit te veranderen en je stress-respons te stoppen. In de eerste weken van de training krijg je een individueel consult. Dit zodat we wat dieper op je persoonlijke thema's in kunnen gaan.

Na de training heb je alle tools in handen om op een goeie manier met stress om te gaan en zul je merken dat je klachten geminimaliseerd of zelfs verdwenen zijn. Daarnaast zul je merken dat de training ook een positieve invloed heeft op de rest van je persoonlijke leven.

Wil je liever niet in een groep, dan kun je kiezen voor een individueel consult. Er komen dezelfde dingen aan bod als tijdens de training. Ook hier krijg je inzicht in je eigen stresspatroon en krijg je de handvaten om je stress te stoppen.

De individuele consulten worden vergoed door meerdere zorgverzekeringen, zie mijn website voor meer info

Biografie / Over Simone Wopereis

Stress, ookal vond ik zelf dat ik er geen last van had , mijn lichaam vertelde wat anders. Klachten als vermoeidheid, kort lontje, maagklachten enz. weet ik niet aan stress. Toen mijn leverwaarden bleven stegen, is er veel onderzoek gedaan, waar niets uit kwam.

Omdat ik zelf wel klaar was met de vermoeidheid, me beroerd voelen, enz. ben ik gaan zoeken wat voor mij werkte. Zo kwam ik in het energetische werk terecht. Quantum Touch, Touch of Matrix 1,2,3, maar ook de Emotion Code en Psych-K werkten goed.

En toch. Het werkte wel, maar ik had het gevoel dat ik wat miste. Uiteindelijk, na (weer) een keer thuis te hebben gezeten met vermoeidheidsklachten en verhoogde leverwaarden, de training van het Alexander Concept gedaan. En daar viel het kwartje. Ik had chronische stress door een voorval in mijn jeugd.

Het lastige van chronische stress is, dat je het eigenlijk niet meer opmerkt. Wat voor mij dus heel belangrijk was, was dit inzicht. Door dit inzicht, heb ik de keus om de stress te stoppen. Dit is waarom ik in de training ook veel tijd besteed aan het persoonlijke verhaal van iemand. Iedereen is verschillend en ervaart dingen anders. Ook stress is heel persoonlijk en heeft op iedereen een ander effect, Maar als je je er bewust van bent en echt de handvaten krijgt hoe je je stress kunt stoppen, is het op een hele makkelijke manier te veranderen. Voor mij heeft het heel veel effect gehad. Mijn klachten zijn weg, ik heb weer energie en slaap goed.

Refinding
Simone Wopereis

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.