Persoonlijke groei Craniosacraal therapie

Cranio Scaraal; "geraakt worden door aanraking"
Zutphen

Cranio sacraal therapie is een behandelmethode die tussen fysiotherapie en haptonomie in ligt, en lichaam en geest kan herstellen. Het is een zachte manuele behandelwijzen die gericht is op de diepe ontspanning van alle ondersteunende en verbindende weefsels in ons lichaam. Dit noemen we het fasciaal of bindweefsel systeem. Met behulp van zachte gerichte aanrakingen wordt het lichaam geholpen bij het ontladen van hoog opgelopen spanningen in organen, het bindweefsel, ruggenmerg en de spieren.

Cranio-sacraal therapie wordt o.a. toegepast bij: stress, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rouw en verlies verwerking, trauma verwerking, bevriezen en meer. Ik werk vanuit intuïtie en zachtheid, ik vind "je veilig voelen" belangrijk.

Ik werk onder andere met de PSOAS: De Psoas is van essentieel belang voor je gevoel van balans en centrering, voor bewegings- coördinatie, en voor lichaamshouding en gewrichtsrotatie. Het is de enige spier, die de lumbale wervels verbindt met de benen, en met het diafragma.
Diep spierwerk: Deze methode bereikt de dieperliggende spieren. Het helpt het lichaam om blokkades op te heffen.
Rouw en Verlies: Je kunt rouwen om het verlies van een dierbare, die veel betekende in je leven. Ook kun je rouwen om niet uitgekomen verwachtingen, bijvoorbeeld kinderloosheid, een miskraam, verlies van gezondheid, echtscheiding, verlies van een baan.

Harts-Tocht massage is een intuïtieve massage; een holistische manier van masseren. Afhankelijk van het verloop van de massage en de behoefte van de cliënt combineer ik rebalancing of Cranio Sacraal of een andere techniek met massage. Mijn massages geef ik met aandacht.

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.