Persoonlijke groei Coaching - Diverse Coaching

Voor coachen van kinderen, pubers, (jong) volwassenen met inzet van paarden
Etten

De meerwaarde van de inzet van paarden in training en coaching

Paarden zijn vluchtdieren en van nature zeer sensitief waar het gaat om non-verbale communicatie. Ze reageren altijd puur en zonder oordeel, op niet alleen het gedrag, maar vooral op de onderliggende overtuigingen, wensen, intenties en gemoedstoestand van de mens die tegenover hen staat.

Een belangrijk doel van de paardencoaching is, dat de coachee op een andere, dan voor hen bekende manier, een soort spiegel voorgehouden krijgt door de reactie die het paard teruggeeft op zijn/haar gedrag en overtuigingen. 

Coachen met paarden is voor iedereen geschikt die zich wil ontwikkelen op gebied van communicatie, assertiviteit, weerbaarheid, leidinggeven, jezelf durven zijn, keuzes maken, zelfvertrouwen, de lat (te) hoog leggen etc. Welke positie neem ik in ten opzichte van de ander? Kan ik duidelijk grenzen stellen? Durf ik de confrontatie aan? Hoe neem ik anderen mee in de beweging? Inzicht en (h)erkenning hiervan biedt ruimte voor nieuwe wegen. Het is zeker ook geschikt voor mensen met een burn-out, langdurig ziek zijn of herstellende hiervan, traumatische ervaring hebben of te maken hebben met het verlies van een dierbare.

Tijdens de coachsessies worden de volgende technieken ingezet; (familie) opstellingen, voice dialoque, ervarings- en oplossingsgericht en systemisch coachen door te werken met metaforen en o.a. NLP en CREF methodes. 

Biografie / Over Saskia te Kampe

Mijn naam is Saskia te Kampe, geboren en getogen in de Achterhoek en trotse moeder van een studerende dochter. Mijn tijd breng ik het liefst door met mijn gezin en familie en met mijn paarden. Naast mijn baan als (kinder)coach en trainer ben ik meer dan 20 jaar werkzaam binnen Justitie. 

Mijn liefde voor paarden begon al op jonge leeftijd en tot mijn 18e was ik een fanatieke wedstrijdruiter. Met mijn Fjord Cai rijd ik nu enkel recreatief en samen met het grote paard Pavel en het kleinste paardje Catootje vormen wij een fijn coachteam.

Door mijn interesse in het paardengedrag ben ik in 2014 de opleiding trainer paard en gedrag bij E-quine gaan volgen. Doordat ik zag wat paarden teweeg konden brengen bij mensen, heb ik level 1 en 2 van de opleiding Equine Assisted coaching bij de Keulseweg in Pijnacker gevolgd. De methodiek die zij inzetten is gebaseerd op Equine Assisted Psychotherapie, een intu├»tieve coachmethodiek met inzet van paarden. 

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd kindercoach en geef ik de cursus Paardenkracht voor Pubers en Pony Power voor Kids. Dit is een cursus voor kinderen vanaf 6 jaar waar o.a. de thema's communiceren, omgaan met emoties, samenwerken, grenzen aangeven en respecteren aan bod komen. 

Ook in 2019 studeer ik verder om methodes vanuit CREF (EMDR), NLP, EFT en Access Bars in te kunnen zetten tijdens het coachen en start ik met het geven van Mindfulness in het bijzijn van paarden. 

Coaching Mens en Paard
Saskia te Kampe

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.