Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

01apr 2023
Kruiden Doe Les voorjaar

Betula Kruiden
Halle

De voorjaarskruiden, die rijk zijn aan mineralen, zijn nu op hun best. We plukken brandnetel, viooltjes, duizendblad en weegbree. De brandnetel verwerken we tot zalf. Wat kun je thuis doen met de kruiden van het voorjaar?

De workshops worden gegeven in blokken van twee, met telkens drie weken er tussen. Je kunt je per blok aanmelden, naar keuze voor de zaterdag of voor de donderdag. In de eerste workshop leer je over de kruiden van dat seizoen, gaan we de tuin in om de planten te leren kennen, te verzorgen en te oogsten wat er te oogsten valt. We verwerken de kruiden tot zalf, olie of siroop. De zalf of olie moeten vervolgens drie weken trekken. Na drie weken komen we allemaal terug en gaan we het product afmaken: filtreren, mengen en afvullen in potjes of flesjes. Natuurlijk krijg je een potje mee naar huis. Zo krijg je alle fasen in het proces te zien en leer je hoe je zelf thuis met kruiden aan de slag kunt gaan.

De voorjaarskruiden, die rijk zijn aan mineralen, zijn nu op hun best. We plukken brandnetel, viooltjes, duizendblad en weegbree. De brandnetel verwerken we tot zalf. Wat kun je thuis doen met de kruiden van het voorjaar? We proeven brandnetelsoep en voorjaarssalades. In de tweede les maken we de zalf af. Het is dan drie weken later; wat is er veranderd in de kruidentuin?

Informatie

01 apr 2023 t/m 22 apr 2023 | maak een keuze: twee zaterdagmiddagen (1 en 22 april) OF twee donderdagmiddagen (30 maart en 20 april)
14.00 - 16.30
50,00 per blok van twee workshops
Minimaal 5 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Betula Kruiden
Lankerseweg 3a
7025ED Halle

Kruiden Doe Les voorjaar

Wat doe ik nog meer?

West Fit
Gezondheids- en vitaliteitscoaching
Leefstijl coaching en Massages
West Fit
Wateringen
Enjoy(ce)! Yoga en Massage
Massage
Enjoy(ce)! Thaise Yogamassage
Enjoy(ce)! Yoga en Massage
Amsterdam
De Thaise Yogamassage verbetert jouw gezondheid en werkt zowel ontspannend als vitaliserend. Je spieren worden liefdevol aangepakt en opgerekt. Kom in balans en in contact met je lijf en je gevoel. Gun jezelf nu deze bijzondere ervaring bij Enjoy(ce)
Vorm aan Licht
Healing en reading
healing en soul retrieval - individuele sessies
Vorm aan Licht
Leiden
In ons leven nemen we energie op van mensen en situaties en houden deze vast in ons systeem. Deze niet-eigen energieën zorgen ervoor dat je uit balans raakt. Met een healing kun je je balans herstellen en weer dichter bij jezelf komen.
Betula Kruiden
Kruidentherapie
Betula Kruiden
Betula Kruiden
Halle
Eerste Hulp uit de natuur. Traditionele kruidenmiddelen voor de huisapotheek, met kruiden uit eigen tuin. Biologisch geteeld en ambachtelijk bereid. Arnica, goudsbloem, brandnetel, smeerwortel en nog veel meer... Kruidencursussen en Doe-Lessen.
Vorm aan Licht / Laura Karsters
Energetisch werk
Healing en soul retrieval - indivduele sessies
Vorm aan Licht / Laura Karsters
Leiden
Voeten op Wolken.
Voetreflexologie & Voetzorg
VoetreflexPlus massage
Voeten op Wolken.
Naaldwijk
Op de voeten zit eigenlijk je hele lichaam vertegenwoordigd. Voor elk orgaan zijn er corresponderende zones die d.m.v. massage weer de doorstroming krijgen die ze op dat moment nodig hebben. Voetreflex therapie is een veilige therapie.
Tides Massage
Massage
Tides massage
Tides Massage
Aalsmeer
Massage is voor iedereen; jong en oud, man en vrouw. Massage is ontspannend voor lichaam en geest. Dus goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning te maken hebben of het gewoon druk is in je leven.